Vinkit New Yorkin reissulle

New Yorkista löytyy enemmän must-nähtävyyksiä kuin yhdestäkään toisesta suurkaupungista. Siksi pitää hyväksyä, että yhden matkan aikana ei voi nähdä kuin murto-osan New Yorkin tarjonnasta.
Lue lisää

 

Vapaudenpatsas

New Yorkin suosituin nähtävyys testaa hermoja. Vapaudenpatsaalla käy vuosittain miljoonia turisteja. Jonot ovat pitkät ja turvatarkastus on tiukka. Odotus kuitenkin palkitaan.
Lue lisää


Empire State Building

On pilvenpiirtäjiä ja pilvenpiirtäjiä. Vaikka New Yorkin symboli Empire State Building ei ole ollut moniin vuosiin maailman korkein rakennus, se on kiistatta ”taivaanraapijoista” kaikkein tunnetuin. Syyskuun yhdennetoista terroristitapahtumien jälkeen siitä tuli jälleen New Yorkin korkein rakennus.
Lue lisää

 

Iso Omena - New York

Haukkaa Isosta Omenasta siivu kerrallaan. New York on suurkaupunki, jonka parasta antia on sen monipuolisuus. Jokainen kaupunginosa tarjoaa erilaisen elämyksen.
Lue lisää


Street Food

newyorkilaisittain

 
Newyorkilaisilla tuntuu olevan alituinen hoppu, etenkin lounasaikaan. MacMurkina-ruoka syödään nopeasti samalla kun siirrytään paikasta toiseen. Katukeittiön tarjoama street food huuhdellaan alas trendikkäästi Starbucksin kahvilla.
Lue lisää

 

Golden Gate

Sen tunnistaa jokainen. Myös sellainen, joka ei ole koskaan edes nähnyt sitä paikan päällä. San Franciscon Golden Gate ei ole ollut enää vuosiin jänneväliltään maailman pisin silta, mutta se on silti eräs tunnetuimmista.
Lue lisää


Florida on aurinkovaltio
 
Florida on USA:n manneralueen eteläisin osavaltio. Se sijaitsee samoilla leveysasteilla kuin Kanarian saaret. Floridassa paistaa aurinko kaikkina vuodenaikoina.
Lue lisää

 

Miami Beachin

bodypalvontaa 


Miami Beachillä ei ole pakko olla kaunis ja rohkea, mutta se helpottaa kummasti sopeutumista: piukka peppu tai trimmattu six back sopivat parhaiten rikkaiden aurinkoiselle hiekkalaatikolle. Mutta mukaan mahtuu jokainen ihmettelemään miljonäärien elämänmenoa.
Lue lisää

Mikki Hiiren vieraana Floridassa

Aurinko porottaa pilvettömältä Floridan taivaalta. Jono etenee edessäni tuskastuttavan hitaasti. Jotain ainutlaatuista pitää kokea, jos aikuinen mies suostuu jonottamaan peräti neljä tuntia! Ja tämä kaikki vain yhden vaivaisen neljän minuutin vuoksi.

Lue lisää

 

Golfia Floridan lämmössä

Aurinkoa kesät talvet. Greenit vihreinä läpi vuoden. Florida on vaativankin golfarin paratiisi. Valittavana on yli tuhat kenttää.

Lue lisääKennedy Space Center

"Tämä on pieni askel ihmiselle, mutta suuri ihmiskunnalle". Nämä olivat Neil Armstrongin kuuluisat sanat vuonna 1969. Maan pinnalla noin 600 miljoonaa ihmistä seurasi suorassa tv-lähetyksessä ensimmäisiä ihmisen askeleita Kuun kamaralla.

Lue lisää

 

Siirtolaiseksi Suureen 

Länteen

Näin kuului pohjalainen sanonta. Amerikan kuume olikin ilmiönä voimakkaimmillaan juuri Pohjanmaalla, josta lähdettiin Suureen Länteen etsimään kultahiekalla päällystettyä raittia.

Lue lisää


Hearstin linna

Mediamoguli William Randolph Hearstia (1863-1951) vihattiin ja ihailtiin. Jälkipolville ökyrikas sanomalehtikuningas jätti muistoksi luksustalon, jonka rakentamisessa rahaa ei säästelty.
Lue lisää

 

San Fransisco

Friscon rento ilmapiiri on aistittavissa, vaikka kaupungin ydinkeskustan täyttävät nykyisin pilvenpiirtäjät. Vaihtoehtokulttuurit ja business elävät kukkulakaupungissa sulassa sovussa.

Lue lisääPako Alcatrazista

Yksikään vanki ei onnistunut pakenemaan pahamaineiselta Alcatrazin vankilasaarelta sen lähes 30-vuotisen historian aikana. Tai ehkä sittenkin…
Lue lisää

 

Los Angelesissa

Tuhansia maileja ja muutama viikko takana. Los Angels, Enkelten kaupunki, häämöttää jo horisontissa. Route 66 päättyy tänne. Tarkemmin sanottuna: Santa Monican Tyyneen valtamereen työntyvälle pitkälle laiturille, Santa Monica Pierille.

Lue lisääViva Las Vegas
 
Las Vegasissa häviäminenkin on tehty mukavaksi. Tärkeintä on, että asiakas viihtyy ja palaa kaupunkiin yhä uudelleen. Uhkapeli ei kuitenkaan ole ainoa syy lähteä neonvalojen lomakaupunkiin.
Lue lisää

 

Grand Canyon

Arizonan osavaltion legendaarinen Villin lännen kaupunki Flagstaff on portti Grand Canyon Parkin luonnonsuojelualueelle. Tie kulkee Flagstaffin naapurista Williamista lähes viivasuorana kohti jyrkänteen eteläistä reunaa.

Lue lisää


Tuulinen Chicago

Se tulee heti tulopäivänä selväksi: Chicago on presidentti Barack Obaman kaupunki. Taidemuseon edessä muutama kansalaisaktivisti kehottaa kylteillään ohikulkevia autoilijoita tööttäämään, jos heidän mielestään edellistä presidenttiä George Bushia vastaan pitäisi nostaa syyte.

Lue lisää

 

Route 66

Route 66 on maailman kuuluisin tie. Yhdysvaltain halki, Chicagosta Los Angelesiin kulkeva väylä syntyi 1920-luvulla. Moottoriteiden rakentamisen myötä se poistettiin virallisesti käytöstä 60 vuotta myöhemmin.
Lue lisää