Monikasvoinen Moskova


Viikonloppu Moskovassa. Kaikkea en ehdi nähdä, mutta onneksi miljoonakaupungin tärkeimmät kohteet ovat melko nipussa. Silti metron käyttö kannattaa opetella heti, sillä Moskova väsyttää jalat.
Lue lisää

 


Bussilla Pietariin


Aikainen herätys! Neva Toursin bussi lähtee aamulla kello viisi Turun linja-autoasemalta jatkaen matkaa Salon kautta Helsinkiin ja edelleen Venäjän puolelle Viipuriin. Myöhemmin iltapäivällä bussi saapuu Suomenlahden pohjukkaan Pietariin.
Lue lisääPietari - ikkuna 

Eurooppaan 

Paljon on tapahtunut lyhyessä ajassa. Nimi on vaihtunut Leningradista takaisin Pietariksi. Vodkaturismi on hiipunut. Ladat ja Mossetkin ovat kadonneet. Tilalle ovat tulleet mustat katumaasturit ja pitkät limusiinit.
Lue lisää

 

Pietarhovi - 


keisarillista loistoa

Venäjän keisari Pietari Suuri oli lisänimensä veroinen - suuruudenhullu. Jo pelkästään mahtipontisen Sankt-Peterburgin perustaminen hyllyvälle suoalueelle todisti miehen inhoavan kaikkea normaalia.
Lue lisää
  Sellanen ol Viipuri

 
Saariset, Pitkäset, Hakalat…täällähän on taas paljon tuttuja. Ryhmä Rämä on aatteellinen yhdistys, joka muodostuu ystävistä, tuttavista ja kavereiden kavereista.
Lue lisää

 


Viipuri oli osa Suomen 


valtakuntaa

 
Matkaa Suomen rajalta Viipuriin on vain 25 km. Ostosmatkalle ei siis tarvitse lähteä kauas, mikäli asut rajan läheisyydessä. Ostomatkoja järjestetään toki kauempaakin.
Lue lisää


Moskovan metro


Jo metroaseman nimi kertoo paljon: Partizanskaya. Moskovalaisen metroaseman sisustus on omistettu partisaaneille. Tuskin on toista maanalaista maailmassa, jonka ilmapiiri on yhtä sotaisa. Katutasolta alas johtavat portaat on sijoitettu tilaan, joka on vuorattu valkoisella marmorilla. Portaiden yläpäähän on ikuistettu kolme aseet tanassa taistelevaa partisaania.
Lue lisää