Böömin Paratiisi


Böömin Paratiisi Tshekeissä on suomalaisille tuntemattomampi alue. Siellä voi nauttia upeista maisemista, idyllisistä pikkukylistä ja -kaupungeista sekä Böömin lukuisista linnoista.
Lue lisää

 


Kävellen Prahan historiaan


Böömin kuninkaiden kruunajaisreitti kulkee Prahan keskustan halki. Yhdellä ainoalla kävelyreitillä voi vaeltaa läpi kaupungin värikkään historian. Matkan varrella ovat Prahan tärkeimmät nähtävyydet.
Lue lisääPrahan ilta


Prahan lumo ei katoa, oli vuodenaika mikä tahansa. Pimeimpänäkin päivänä kaupunki tarjoaa nähtävää ja kuultavaa ympäri vuorokauden. Iltamenoja on monipuolisesti, oopperaklassikoista olutmaratoniin.
Lue lisää

 

Astronominen kello - Prahan

valokuvatuin kohde

Prahan vanhankaupungin Raatihuoneen edusta täyttyy turisteista useasti päivässä. Ihmiset ovat tulleet seuraamaan kuuluisaa kellopelinäytelmää, jota esitetään tasatunnein.
Lue lisää
Prahan juutalainen 


hautausmaa


”Älä haudoilleen kukkia kanna, älä nauhoja, seppeleitä. Kiven päällänsä olla anna, niin kivitti elokin heitä”.
Näillä sanoilla kuvaa runoilija Oscar Levertin Prahan juutalaisten vanhaa hautausmaata, josta on tullut eräs kaupungin suosituimmista turistinähtävyyksistä.
Lue lisää

 

Kafkan perässä Prahassa


Kafka-brändistä otetaan kaikki irti. Kafkapaidat ja -postikortit menevät kaupaksi, vaikka moni ei ole edes lukenut kirjailijan teoksia. Prahan uusi Kafk -museo täydentää kirjailijaan liittyvää buumia.
Lue lisää


Amadeus

Milos Forman putsasi palkintopöydän vuonna 1984: Amadeus -elokuva voitti peräti kahdeksan Oscaria. Jopa Formanin aikaisempi hittimenestys Yksi lensi yli käenpesän hävisi viidellä Oscarillaan Amadeukselle.
Lue lisää

 

Kaarlensilta - maailman 


kaunein kaupunkinäkymä

Jokainen Prahankävijä eksyy jossain vaiheessa Vltavan-joen ylittävälle Kaarlensillalle. Ei syyttä, sillä silta lienee eräs Euroopan komeimmista.
Lue lisää

 

Idyllinen Terezin olikin 

kauhunleiri

Terezinin natsimiehityksen linnoituksessa esitetään nykyisin vierailijalle toisen maailmansodan aikaista pöyristyttävää saksalaisten propagandafilmiä, jossa uskotellaan juutalaisväestölle ”työn vapauttavan” (Arbeit macht frei).
Lue lisää

 

Lidicen kylän julma kohtalo

Prahan Resslova-kadun varrella sijaitsevan Pyhän Kyrilloksen ja Pyhän Methodiuksen kirkon ulkoseinässä on kiivaasta konekivääritulituksesta syntyneitä jälkiä.
Lue lisää

 

 

Vinkit Prahaan


Kultakupolinen Praha on Euroopan kaunein metropoli. Harva kaupunki voi ylpeillä yhtä runsaalla määrällä historiallisia rakennuksia ja taideteoksia. Sodatkin ovat säästäneet Vltava-joen idyllisen kaupungin, vaikka se on ollut useasti historiallisten tapahtumien keskipisteenä.
Lue lisää

 

Prahassa lähtee nälkä

Aterian jälkeen on ähky olo. Prahassa syö taatusti vatsansa täyteen. Onneksi vanhankaupungin kujilla kävellessä kalorit kuluvat nopeasti.
Lue lisää