Monipuolinen Sveitsi

Pakko heti myöntää. Sveitsi on kallis maa. Sveitsiläisen korkean elintason kääntöpuoli matkailijalle on korkeat hinnat. Se pitää vain ottaa huomioon matkabudjettia laatiessa. Vastaavasti rahoilleen saa Sveitsissä vastinetta.
Lue lisää

 


Bernissä ollaan sateelta

suojassa


Juuri nyt sataa tihkumalla. Se ei kuitenkaan haittaa. Bernin vanhankaupungin jalkakäytävät ovat katettuja. Keskiajalta peräisin oleva asemakaava ei ole muuttunut mitenkään. Holvikaarien alla kulkevia katukäytäviä on Bernissä yhteensä yli kuusi kilometriä. Niistä muodostuukin Euroopan pisin katettu ostoskatu.
Lue lisää


Kansainvälinen Geneve

Olo on kuin olisin Ranskassa. Ihmiset puhuvat vain ranskaa ja ilmapiiri on toisenlainen kuin muualla, saksan kieltä puhuvassa Sveitsissä. Täällä eletään ranskalaisittain istumalla katukahviloissa ja viettämällä aikaa kaupungin puistoissa. Geneve sijaitsee aivan Ranskan rajan tuntumassa. Kun Napoleon oli kukistettu, tuli Genevestä Sveitsin liittovaltion kantoni vuonna 1815.
Lue lisää

 

Paksulompakkoisten

Zürich


Zürichin kuuluisalle Bahnhofstrasselle vaateostoksille aikovan tulee pukeutua ykköspuku ylle. Vastaani kävelee tyylikkäästi pukeutuneita miehiä, joille kravatti ja kiiltävät kengät ovat itsestään selvyys. Zürichin muotitietoiset naiset hakevat lisätäytettä garderoobiinsa Bahnhofstrassen luksuskaupoista.
Lue lisää