Slovakia - Euroopan sydämessä

Euroopan nuorin valtio, Slovakia on suomalaisille yhä pala melko tuntematonta Eurooppaa. Slovakkien alue oli pitkään piilossa rautaesiripun takana. Vuoden 1993 itsenäistymisen jälkeen maa on länsimaistunut nopeasti. Euroopan unionin ovetkin ovat avautuneet.
Lue lisää

 

Slovakia - Rautaesiripun 


takaa kiinnostavaksi 


matkakohteeksi


Euroopan sydämessä sijaitsevan Slovakian alue jäi 60 vuotta sitten piiloon Rautaesiripun taakse. 1980-luvun lopulla poliittisten murrosten myötä ruostunut verho oli aika nostaa syrjään.
Lue lisääBratislava - Karpaattien 


kainalossa


Paljon on tapahtunut runsaassa kymmenessä vuodessa. Rautaesiripun takana pitkään piilossa ollutta Bratislavaa on ehostettu urakalla. Kommunistihallinnon alla nuhjaantunut kaupunki on jälleen yhtä loistelias, kuin keisarivallan aikana.
Lue lisää

 

Vinkit Bratislavaan


Bratislavan paras puoli on sen koko. Kaikki on kävelymatkan päässä. Pidennetty viikonloppu riittää jo hyvin antamaan yleiskuvan Karpaattien kainalossa sijaitsevasta Slovakian pääkaupungista.
Lue lisää
Dobsinan jääluolassa on 


ikuinen talvi


Käynti jääluolassa on viileä elämys. Vain kesäiseen T-paitaan pukeutuneelle vierailijalle tulee jääluolan uumenissa vilu. Luolan pohjalla olosuhteet ovat kesähelteilläkin pakkasen puolella. 
Lue lisää