Vinkit Berliiniin


Loma Berliinissä vaatii uuden loman Berliinissä, sillä yhdistyneessä kaupungissa on nähtävää vaikka vuoden jokaiselle päivälle. Viikon pituisen loman aikana saa Berliinistä jo hyvän käsityksen, mutta lyhyemmällä lomalla on suunniteltava tarkkaan, mitä todella haluaa nähdä.
Lue lisää

 

Stasin arkistot avoinna


Kun Suomessa vielä emmitään, Saksassa salaisen poliisin arkistot ovat olleet auki jo vuosia. Vihatut Stasin päämajat ovat avoinna yleisölle.
Lue lisää


Berliinin museosaari


Saksan yhdistymisen myötä Berliinistä on tullut museoiden runsaudensarvi. On mistä valita. Pelkästään museosaarella kuluu jo useampi päivä.
Lue lisää

 

Martti Lutherista tuli 


matkailubrändi


Vuosisatojen ajan Eislebenin asukkaat saivat elantonsa kaivoksista. Nyt uutta potkua haetaan matkailusta. Martti Luther on brändi, johon uskotaan vahvasti, sillä Martti-tohtori syntyi ja kuoli Eislebenissä.

Lue lisää
      Berliinin kadonnutta 


          muuria etsimässä


Vuodet vierivät, mutta Saksan kansaa jakaneen muurin paikka kiinnostaa yhä Berliiniin matkaavia. Kylmän sodan symboli katosi kaupunkikuvasta yhtä nopeasti, kuin se pystytettiin.

 


KaDeWe - Manner-Euroopan 


suurin ja mahtavin


Berliinin tunnetuin tavaratalo KaDeWe perustettiin sata vuotta sitten. Se on sekä tasokas shoppailupaikka että yksi Berliinin suosituimmista nähtävyyksistä.
Lue lisää


Vinkit Hampuriin


Katkaise arki ja lennä parissa tunnissa viikonlopuksi Hampuriin. Aamukoneella olet Elben rannoilla, kun muut vasta heräilevät. Perillä odottavat Euroopan parhaat shoppailupaikat ja Reeperbahnin ravintolat sekä yökerhot.
Lue lisää

 

Sekopäisen kuninkaan 


Satulinnat


Kuningas Ludvig II rakennutti satulinnojaan, jotka eivät valmistuneet ennen hänen kuolemaansa. Baijerin valtio joutui vararikon partaalle, mutta nyt Ludvigin linnat tuottavat kaiken monikertaisesti takaisin.
Lue lisää

 

Hyvin säilynyt Goslar


Saksan sydämessä sijaitseva Goslar on malliesimerkki siitä, miten vanhaa kannattaa entisöidä. Pikkukaupunkiin saapuu tuhansia matkailijoita joka päivä ympäri vuoden.
Lue lisää

 

Hamelnin Pillipiiparin 


arvoitus


Suosittu satu Hamelnin Pillipiiparista on satua, mutta Hamelnin kaupunki on olemassa. Se ottaakin kaiken irti Grimmin veljesten kuuluisasta lastenkertomuksesta. Mystinen rotanpyytäjä on Weser-joen pikkukaupungin todellinen vetonaula.
Lue lisää

 

Oberammergaun 


kärsimysnäytelmä

 
Baijerilaisessa Oberammergaun kylässä Jeesuksen viimeiset kärsimykset kerrottaa kuuluisan Kärsimysnäytelmän avulla. Pienen kylän suuri ponnistus laittaa kunnan raha-asiat kuntoon joka kymmenes vuosi.
Lue lisää

 

Valehtelijaparoni 

Münchhausenin jalanjäljillä

Mielikuvituksellista tarinoistaan tunnettu paroni Münchhausen on todella ollut olemassa. Saksassa Weser-joen varrella sijaitseva Bodenwerder oli hänen kotikaupunkinsa.
Lue lisää


Miniatur Wunderland - ihmemaa minikoossa


Ällistyttävästä miniatyyrimaailmasta on tullut nopeasti Hampurin suosituin nähtävyys. Vastaavaa ei löydy koko maailmasta. Maailma pienoiskoossa koostuu maailman pisimmästä pienoisjunaradasta.
Lue lisää

 

Wittenberg - uskonpudistuksen kehdossa


Lutherstadt Wittenberg on luterilaisten matkailijoiden pyhiinvaelluspaikka. Martti Lutherin elämäntyö on Wittenbergin paras matkailuvaltti.
Lue lisää


Saksassa nautitaan joulun 

tuoksuista

Saksalaiset aloittavat joulunvieton kimaltelevilta joulutoreiltaan. Paahdettu mantelin ja vastapaistetun piparkakun tuoksut sekoittuvat bratwurstin vastustamattomaan makuun.
Lue lisää

 

Beethovenin Bonn


Elämä jatkuu Länsi-Saksan ex-pääkaupungissa Bonnissa entistä vireämpänä, vaikka poliittinen eliitti on siirtynyt Berliiniin. Nyky-Bonn tanssii ja soi ympäri vuoden.
Lue lisää


Kölnin kolinaa katedraalin 


varjossa


On kirkkoja ja on kirkkoja, mutta nähdessään Kölnin goottilaisen katedraalin ensimmäistä kertaa tulee heti selväksi, mikä oli rakentajien tarkoitus: kirkon tuli olla suurin ja komein. Ja sellainen siitä todella tuli!
Lue lisää

 

Aachen - Kaarle Suuren kotikaupunki


Aachenin kaupungin ilmassa leijuu kitkerä haju. Rikin pistävä tuoksu tulee syvältä maan alta, ei kuitenkaan Manalasta asti, kuten pari tuhatta vuotta sitten uskottiin.
Lue lisää


Romantische Strasse - 

hakkapeliittojen jalanjäljillä

Romanttinen reitti vie aikamatkalle menneisyyteen. Idyllinen tie kulkee Keski-Saksan viinialueilta kohti lumipeitteisiä Alppeja. Romanttiset keskiaikaiset kaupungit, hauskat nahkahousut sekä oluttuopit ja makkarat tulevat tutuiksi.
Lue lisää

 

Bauhaus


Saksalainen Walter Gropius kehitti yli 80 vuotta sitten Bauhaus -tyylisuunnan. Saksojen yhdistymisen myötä Bauhaus elää uutta nousuaan.
Lue lisää


Bodenjärvi on lomaparatiisi 


kolmen maan rajalla


Rehevää kukkaloistoa, ritarilinnoja ja viinitarhoja. Kulisseina lumipeitteiset Alpit. Bodenjärven seudulla matkailun elementit ovat kohdallaan.
Lue lisää

 

Deutsches Museum


Deutsches Museum on eräs maailman arvostetuimmista ja suurimmista tekniikan museoista.
Lue lisää

 


Fredrik II Suuri

  ”Fritzistä ei tule mitään. Hän on tyhjäntoimittaja”, totesi Preussin kuningas Fredrik Vilhelm I useasti pojastaan.
Lue lisää

 

Ankea teollisuusmiljöö 

muuttuu 

kulttuurimaisemaksi

Tehdasrakennuksia on harvoin pidetty perintönä, joita tulisi arvostaa ja varjella tuleville sukupolville. Asenteet muuttuvat ja suljettuja terästehtaita on nostettu Unescon maailmanperintölistalle. Maisemanpilaajista on tullut suosittuja kulttuurikeskuksia.
Lue lisää


Kesäinen automatka Saksin 

sydämeen

Suuntaa kesän lomamatkasi Euroopan vähemmän tunnettuun kolkkaan. Historiallinen Saksin osavaltio oli vuosikymmenien ajan matkailureittien ulkopuolella entisen DDR:n alueella. Nyt turistikohteiden pölyt on pyyhitty ja hotellit kunnostettu.
Lue lisää

 

Hitlerin Kotkanpesä 


Näkymä on häikäisevä. Adolf Hitlerin Kotkanpesältä avautuu upea näkymä Berschtesgadenin luonnonkauniiseen alppimaisemaan.
 
Lue lisää 


Saksan romanttiset 


jokilaaksot


Reitti kulkee halki vuosisatojen, läpi maalauksellisten kylien ja viinitarhojen. Puolelta toiselle kiemurtelevan joen mutkan takaa ilmestyy muinainen ritarilinna. Kaikkea tätä tarjoaa Saksan kaunein matkailualue.
Lue lisää

 

Nürnberg ei kaihda 


menneisyyttään


Nürnbergin oikeuspalatsin vahtimestari avaa oven kuuluisaan huoneeseen numero 600. Pääsen kurkistamaan saliin, jossa tehtiin historiaa yli 60 vuotta sitten. Nürnbergin oikeudenkäyntisali on pysynyt alkuperäisessä asussaan ja sitä käytetään yhä samaan tarkoitukseen.
Lue lisää


Huippusalainen 


Peenemünde


Natsien rakettien suunnittelukeskus on nykyisin suosittu sotahistoriallinen matkailunähtävyys.
Lue lisää

 

Prora - Natsi-Saksan 

mammuttimainen lomakylä

Itämeren rantaan pystytetty natsien hotellikompleksin pituus on lähes viisi kilometriä. 1930-luvulla rakennetun Rügenin kolossin mittasuhteita ei ole sen jälkeen ylitetty.
Lue lisää


Romantikkojen reissu 

Saksan poikki

Miltä kuulostaisi matka halki vuosisatojen pitkin viinitarhojen ympäröimiä romanttisia jokilaaksoja kirjailijoiden ja runoilijoiden jalanjälkiä seuraten?
Lue lisää

 

Itämeren Riviera - Rügen


Rügenin hiekkarannat ja Saksan keisarinajan lomakohteet ovat lähellä. Silti suomalainen matkailija on siellä vielä harvinaisuus. Sen sijaan muut eurooppalaiset ovat jo löytäneet Saksan suosituimman lomaseudun.
Lue lisää


Saksan satutie


Tuhkimo, Lumikki, Hannu ja Kerttu, Prinsessa Ruusunen, Punahilkka…lista on pitkä. Grimmin veljesten sadut ovat tuttuja meille kaikille. Saksassa voi tehdä koko perheen automatkan satusetien seurassa klassikkosatujen maailmassa
.
Lue lisää

 

Uusi perheenjäsen tulee

kotiin - saksalaisittain


On sunnuntaiaamu saksalaisella omakotitaloalueella. Perheenisät ovat tärkeimmän harrastuksensa parissa: omaa rakasta autoa puunataan kiiltäväksi. Saksalaiset ovat autohulluja. Auto on status.
Lue lisää

Viikonlopuksi Hampuriin


Katkaise kaamos ja lennä viikonlopuksi Hampuriin. Aamukoneella olet Elben rannoilla, kun muut vasta heräilevät. Perillä odottavat Euroopan parhaat shoppailupaikat ja Reeperbahnin syntise ilot.
Lue lisää

 

Zugspitze - Saksan korkein 


vuori


Saksan ja Itävallan rajalla kohoava pyramidimainen Zugspitze tarjoaa henkeäsalpaavan elämyksen oli kesä tai talvi.
Lue lisää