Jätte kiva Ruotsi!

Auto laivaan ja menoksi: Ruotsiin. Koko perheen lomakohteet odottavat meren toisella puolella. Tutussa naapurimaassa tuntee olevansa kuin kotonaan, vaikka  ollaan autolomalla ulkomailla.
Lue lisää

 


Gotlannissa ruusut ja raukit ovat pääosissa

Muinainen Gotlanti oli noiduttu saari. Vanhan tarun mukaan saari nousi merestä vain öisin. Onneksi nykyisin Gotlanti on näkyvissä päiväsaikaankin, sillä ruotsalaisten ”Mallorca” on suosittu koko perheen lomakohde.
Lue lisää


Solliden - kuninkaallinen 

lomanviettopaikka

Ruotsin kuninkaallisen perheen kelpaa viettää kesää Öölannin aurinkoisen saaren ”Kultarannassaan”, Sollidenissa.
Lue lisää

 


Muksut mukaan Tukholmaan

Tunnelma on käsin kosketeltavissa. Djurgårdenin saarella sijaitseva Junibacken on täynnä lasten iloa ja naurua. Olen aina halunnut hauskuttaa lapsia tarinoillani, totesi ruotsalaiskirjailija Astrid Lindgren eläessään.
Lue lisää
Vinkit Tukholman reissulle

Tukholma on maailman kaunein kaupunki. Näin väittävät ruotsalaiset. Väitteelle on kyllä helppo löytää hyvät perustelut. Harva kaupunki on rakennettu yhtä kauniille paikalle kuin Tukholma.
Lue lisää

 

Finnit Tukholmassa


Tukholman vanhakaupunki on täynnä suomalaismuistoja. Gamla Stanissa painettiin ensimmäinen suomenkielinen kirja ja julistettiin Jumalan sanaa suomeksi aikaisemmin, kuin Turussa.
Lue lisää


Katastrofi Tukholman 

edustalla

Elokuun 10. päivänä vuonna 1628 Tukholman satamassa tungeksi satoja uteliaita seuraamassa  Ruotsin laivaston ja kuningas Kustaa II Aadolfin uuden ylpeyden Vasa -laivan lähtöä neitsytmatkalleen. 
Lue lisää

 

Trendikäs Söder


Unohda Gamla Stan! Suuntaa kohti Söderiä. Siellä kaikki on niin
trendikästä.
Lue lisää

Alfred Nobel

Onko teillä perhe, vaimo ja lapsia, kysyy eräs utelias vierailija itse Alfred Nobelilta. Ei valitettavasti ole, ja siksi kai minä olen miljonääri, kun minulla ei ole tuhlailevaa vaimoa, naurattaa Alfred Nobel vieraitaan.
Lue lisää

 

Tukholman Armeijamuseo

 
Armeijamuseo on Tukholman paras museo, väittävät kaupunkilaiset. Väitteelle löytyy perusteet, sillä vuonna 2000 uudelleen avattu museo on ehostettu käyttämällä hyväksi uusinta tekniikkaa ja ennen kaikkea mielikuvitusta.
Lue lisää

Keskiaikamuseossa tuoksuu
'
terva ja kala

Tukholman laadukkaiden museoiden eliittiin kuuluu ehdottomasti Vanhankaupungin kupeessa sijaitseva Keskiaikamuseo (Medeltidsmuseet). Maan alle sijoitettu museo esittelee kaupungin syntyä ja kehitystä keskiajalla.
Lue lisää

 

Päivä Tukholmassa

Svedutkin nukkuvat pitkään, etenkin viikonloppuisin. Miljoonakaupunki Tukholma uinuu aamutuntien aikana autiona. Sen huomaa jokainen suomalainen aamuvirkku laivaturisti, joka sinnittelee pari kolme tuntia kuka mitenkin, ennen kuin tukholmalaiset heräävät.
Lue lisää


Ruotsin 

kuninkaalliset linnat

Auto laivaan ja menoksi. Lyhyen merimatkan päässä odottaa tyystin toisenlainen maailma. Tukholman ympäristö tarjoaa sukelluksen Ruotsin värikkääseen historiaan. Naapurimaassa on kymmenen komeaa kuninkaallista linnaa. Ne sijaitsevat kaikki Mälaren-järven tuntumassa.

Lue lisää 

Sigtuna


Idylli on täydellinen. Vaalealla ruotsalaistytöllä on yllään ruskea röyhelöinen esiliina. Kahvilan pöytiin tarjoillaan kuparipannussa keitettyä kahvia ja vastaleivottua suklaakakkua. Pöytiä on vain muutama. Hirsimökin katto on matalalla. Täti Ruskean kahvilassa tunnelma on juuri sellainen, kuin se on ruotsalaisen satukirjailijan Else Beskowin kirjoissa.

Lue lisää