Varsova - tuhkasta noussut 

Feenikslintu

Puolan pääkaupunki Varsova elää melkoista muodonmuutosta. Sodan muistomerkeistä tunnettu kaupunki on Euroopan nopeimmin kehittyvä pääkaupunki. Siirtyminen kommunismista markkinatalouteen on synnyttänyt tukun moderneja pilvenpiirtäjiä.
Lue lisää

 

Krakova säästyi sodan 


tuhoilta


Mikä on hyvä pidennetty viikonloppukohde? Oikea vastaus: Krakova. Suora ja lyhyt lento sekä hyvin säilyneen vanhankaupungin mielenkiintoiset kohteet ovat kävelymatkan päässä toisistaan.
Lue lisää


Schindlerin lista


”Saksa on juuri ilmoittanut antautuvansa ehdoitta. Puolen yön aikaan sota on ohi. Olen natsipuolueen jäsen. Olen orjatyöstä hyötyjä. Olen rikollinen. Keskiyöllä olette vapaat ja minua ajetaan takaa.”
Lue lisää

 


Pääteasemana Auschwitz


Auschwitz ei jätä ketään kylmäksi eikä se ole tarkoituskaan, päinvastoin. Toisen maailmansodan tehokkain ihmisten tuhoamiskeskus halutaan muistaa kauhun paikkana, jotta lähihistorian julmat tapahtumat eivät toistuisi.
Lue lisää


Wieliczkan suolainen 

maailma

Krakovan lähellä sijaitsevan Wieliczkan suolakaivoksen uumenissa voi kokea elämyksen, jota vastaavaa ei Euroopasta löydy. Ei ihme, että Wieliczka on valittu Unescon maailmanperintöjen listalle.
Lue lisää