Antoisa viikonloppu 

Oslossa

Aluksi pelkkä ajatuskin arveluttaa, onhan Oslo Euroopan kallein kaupunki. Onneksi löydän edulliset lennot (yhteensä 170 euroa) ja oslolaisittain kohtuuhintaisen hotellin (80 euroa per yö). Parasta on kuitenkin lyhyt lentomatka (1,5 tuntia) ja kaupungin mielenkiintoinen museotarjonta.
Lue lisää

 


Retkiä Oslon ympäristöön


Ulkoilusta pitäviä oslolaisia hemmotellaan: lyhyen junamatkan päässä aivan kaupungin kupeessa kohoavat metsien peittämät kukkulat, jotka tarjoavat talvella mainiot laskettelu- ja hiihtomaastot,  kesällä siellä voi vaeltaa valmiiksi merkittyjä polkuja pitkin. Satunnainenkin Oslonkävijä pääsee nauttimaan upeista maisemista.
Lue lisää


Kiertomatka Norjan

upeissa maisemissa


Auto illalla laivaan ja menoksi. Aamulla Tukholmasta eteenpäin. Puolenpäivän aikaan saavun jo Norjaan. Edessäni on kahden viikon kiertomatka tutulta kuulostavassa Norjassa, joka todellisuudessa on monille suomalaisille yhä tuntematon. Myös minulle.
Lue lisää


 


Preikestolenin huipulla


Kenen idea tämä oikeastaan olikaan, yrittää keventää tunnelmaa amerikkalainen eläkeläisrouva. Kieltämättä kipeä polveni antaa jo menomatkan puolessavälissä merkkejä rasituksesta. Jos tuo rouvakin pystyy, niin pystyn minäkin.
Lue lisää

 

Bergen vaalii 


hansa-ajan perintöä


Täällähän on vain italialaisia, tulee ensimmäiseksi mieleeni kävellessäni Bergenin idyllisessä satamassa. Eikä ihme, sillä hetki sitten satamalaituriin on kiinnittynyt italialainen risteilyalus. Yli 2 000 matkustajan kelluva hotelli kohoaa kuin kerrostalo suoraan laiturista.
Lue lisää