Iltapäiväksi Riikaan


Aina ei tarvitse lähteä lomalle kauas. Matka Latvian pääkaupunkiin Riikaan ei ole pitkä. Matkaa ei ole sen enempää kuin Helsingistä Jyväskylään (n. 300 km). Omalla autolla välimatka taittuu nopeasti. Kun menet aamulaivalla yli, juot jo iltapäiväkahvit Riikassa.

Lue lisää

 


Vinkit Riikaan

Riika pysyi pitkään Tallinnan varjossa, mutta nyt yhä useampi suomalainen on tehnyt tuttavuutta ”vanhan rouvan” kanssa. Matka Suomesta Riikaan on lyhyt, vain noin 300 km.
Lue lisääJurmala elää uutta nousua


Riian miljoonakaupungin kupeessa sijaitseva kylpylä- ja rantaelämästään tunnettu Jurmala elää uutta nousukauttaan. Kymmenessä vuodessa rantakaupunki on ehostanut rapistunutta ulkoasuaan hämmästyttävällä nopeudella.
Lue lisää

 

Riian moottorimuseon 

neukkulimusiinit

Leonid Bre┼żnevin säikähtänyt ilme kertoo paljon. Kommunistijohtaja on kolaroinut upean Rolls Roycensa lunastuskuntoon. Riian moottorimuseon kuuluisimman auton lisäksi esillä on muitakin neuvostojohtajien luksuslimusiineja.
Lue lisääPirkkalan peltiparakista 

talviseen Riikaan

Latvialainen vanha rouva kutsui kylään. Vierailumatka alkaa halpalennolla kohti Riikaa manselaisten värikkäässä seurassa. Perillä talviturkkiin kietoutunut Riika-rouva tarjoaa balsamia kylmyyteen.
Lue lisää