Kreikan saarilla on 


jokaisella oma luonteensa


Kreikka on suomalaisten kesälomakohteena selvä ykkönen. Saarista Kreeta ja Rodos kuuluvat suomalaisten kestosuosikkeihin. Jokaisella saarella on omat erityispiirteensä. Toiset ovat rehevämpiä, toiset karumpia. Yksi asia on kuitenkin varma: aito kreikkalainen tunnelma löytyy aina.

Lue lisää

 

Lefkadalla lomaillaan 


sivistyneesti


Lefkadalla buzuki soi ja kaskaat sirittävät, tsatsiki maistuu ja yrtit tuoksuvat. Kaikki on niin kuin Kreikassa pitääkin. Rehevän saaren parasta antia ovat kuitenkin luonnonkauniit rannat.

Lue lisääEläkeläispäiviä Kreikan 

pienellä saarella

Sira toteutti sen, josta monet vain unelmoivat. Rohkean päätöksen jälkeen Siran eläkepäivät sujuvat nyt Kreikan pienellä Meganisin saarella, eivät kotkalaisessa kerrostaloasunnossa.
Lue lisää

 


Suomihumppa raikaa 

Rodoksen yössä

Rodoksen suomalainen ravintola on täynnä, kuin Turusen pyssy. Miehet ja naiset mämmin maasta hoilaavat tunteella karaoken tahdissa suomalaisia ikivihreitä.
Lue lisääSkiathos - islomania on tarttuva tauti

Skiathos on pieni saari Egeanmeressä. Turistimassoilta piilossa olevan saaren hiekkarannat on luotu sivistyneeseen löhöilyyn. Jos liika suomalaisturistien määrä aiheuttaa näppylöitä, siitä  ei ole pelkoa Skiathoksen pikkusaarella.
Lue lisää

 

Monenkirjava Ateena

Ensivaikutelma. Ateena on sekava ja sotkuinen. Tosin matka uudenkarhealta Eleftherios Venizelosin lentokentältä modernilla metrolla Ateenan keskustaan luo vaikutelman nykyaikaisesta kaupungista. Todellisuus valkenee, kun kävelen matkalaukkujani raahaten Monastrákin metroasemalta kohti majapaikkaani.
Lue lisää
 

Antiikin Ateena
 
On historiasta kiinnostunut tai ei, niin jokainen Ateenassa matkaileva poikkeaa Akropolis-kukkulalla. Vierailusta kaupungin korkeimmalla paikalla saa enemmän irti, jos hieman kertaa antiikin Ateenan historiaa.
Lue lisää

 

Maratonjuoksu juontuu

Marathonin
taistelusta


Kalismera! Marathónas? Ne, parakaló, vastaa linja-autonkuljettaja ja kehottaa nousemaan bussiin. Vaikka etäisyys Ateenasta Marathonin pikkukylään on vain ne kuuluisat noin 40 kilometriä, kestää matkani Ateenan ruuhkissa liki puolitoista tuntia.
Lue lisää

 

Värikkäintä Ateenaa


Näytelmä on joka kerta samanlainen ja aina yhtä koominen. Ateenaan laittomasti maahan tulleet muukalaiset myyvät kadulla kuka mitäkin. Yhtäkkiä porukka katoaa kuin varpusparvi. Kun vaara on ohi, eli kun paikallinen poliisi on kadonnut näköpiiristä, myyjät palaavat takaisin reviirilleen. Hetken kuluttua sama kissa ja hiiri -leikki alkaa alusta.

Lue lisää