Keisarillinen Wien


Wien on kaupunki, joka kutsuu kylään kaikkina vuodenaikoina. Frans Josef ja Sissi ovat Euroopan kulttuurikaupungissa aina pääosissa, mutta tanssivassa ja soivassa Wienissä voi eksyä myös Bermudan kolmioon tai kadota Harry Limen tavoin Wienin viemäriin.

Lue lisää

 


Keväinen Wien


Ensikertalainen ei voi välttyä Wienissä kohtaamasta keisarillista loistoa. Se on tärkeä osa Wienin ilmapiiriä. Keisarillinen aika päättyi lähes 100 vuotta sitten, mutta silti itävaltalaiset suhtautuvat yhä intohimoisesti menneeseen aikaan. Etenkin, kun kyseessä ovat Frans Josef ja hänen puolisonsa Elisabeth, ei ihailulla ja palvonnalla tunnu olevan mitään rajoja.
Lue lisää



Vinkkejä Wienin reissulle


Wien on niitä kaupunkeja, joihin voi matkustaa kaikkina vuodenaikoina ja useampaankin kertaan. Tanssiva ja soiva Wien houkuttelee vuosittain yli kolme miljoonaa matkailijaa. Kahvia ja sacherkakkua sekä tasokkaita kulttuuritapahtumia on tarjolla kautta vuoden.

Lue lisää

 


Wienin kahviloissa riittää 


samettia ja plyysiä


Wieniläisiä kahviloita on plagioitu kaikkialla maailmassa. Se osoittaa, että arvostettu kahvilakulttuuri on lähtöisin Wienistä. Perimätiedon mukaan turkkilaiset unohtivat hätäpäissään 1600-luvun lopulla muutaman säkillisen kahvipapuja kaupunkiin.
Lue lisää




Wienin viinituvissa on

tunnelmaa


Kun kaipaat Wienin matkaohjelmaasi hieman vaihtelua, hyppää ratikkaan 38 ja aja sillä päätepysäkille asti, Grinzingin kylään. Suuntaa askeleesi Reinprechtin heuriger -viinitupaan (Gobenzlgasse 22) ja heittäydy mukaan paikan rentoon tunnelmaan.
Lue lisää

 

Viihteellä nuorten Wienissä


Wien ei ole pelkästään hienostokaupunki, jossa nautitaan vain kaikkea ylellistä. Klassisen musiikin ja oopperan ohella Wienissä kuulee myös kevyempää musiikkia.
Lue lisää


Hundertwasserhaus on Wienin merkillisin talo


Mitä voikaan odottaa mieheltä, jonka nimi oli Friedenreich Regentag Dunkeltbunkt Hundertwasser (Rauhanvaltakunta Sadepäivä Tummankirjava Satavesi). Taiteilija näki maailman hieman toisin kuin tavallinen ihminen.

Lue lisää

 

Innsbruck - viihtyisä 


urheilukaupunki


Itävallan Innsbruckissa on mukava olla suomalainen. Harvassa kaupungissa Suomen rajojen ulkopuolella tunnetaan meikäläiset yhtä hyvin, kuin täällä. Syynä on tietysti talviurheilu. Matti Nykänen on legenda. Jani Ahonen tulee hyvänä kakkosena.

Lue lisää

Kuvankaunis Hallstatt


Hallstattiin ei eksy sattumalta, sillä Itävallan idyllisin kylä sijaitsee syrjässä. Visiitti sinne tarjoaa aikamatkan menneisyyteen.

Lue lisää