Madrid on täynnä taidetta ja tapaksia

Espanjan sydämessä sijaitseva Madrid on paratiisi taidefriikeille. Velázquez, Goya ja tietysti Picasso, Espanjan taiteen suuret mestarit esittäytyvät kaupungin taidemuseoissa. Kulttuurielämysten jälkeen on aika nauttia Madridin eloisasta iltaelämästä ja tapasbaarien maukkaista suupaloista.
Lue lisää

 


Barcelona Antonio Gaudin 


kaupunki


Espanjalainen, anteeksi, katalonialainen arkkitehti Antonio Gaudi riittää syyksi pistäytyä Barcelonassa. Jos paikallisen arkkitehdin suunnittelemat rakennukset ovat erikoisia, oli sitä itse mestarikin.
Lue lisää


FC Barcelonan 


jalkapallomuseo


Jalkapallo voi olla enemmän kuin elämä. Se yhdistää ihmisiä ja vie ajatukset pois arjen köyhyydestä. Barcelonassa Ronaldinho-huuma on vaihtunut Messi-huumaksi.
Lue lisää

 Segovia - kuninkaiden 


kaupunki


Vielä tovi sitten lähtiessäni matkaan Suomessa pakkui pakkanen. Nyt, muutamaa tuntia myöhemmin, äimistelen Segovian kaupungin ykkösnähtävyyttä: vanhaa Rooman vallan aikaista akveduktia.
Lue lisää


Ávilan kaupunginmuuri


Segovian naapuri Ávila on hieno
päiväretkikohde. Tunnin automatkan päässä Segoviasta sijaitseva Ávila on sekin päässyt Unescon maailmanperintöluetteloon.
Lue lisää

 


Akateeminen Salamanca 


Yksi asia tulee heti selväksi. Sammakolla on tärkeä merkitys Salamancalle. Turistirihkamaa myyvät kaupat pursuavat sammakkoa eri muodoissa: avaimenperänä, pehmoleluna tai jääkaappimagneettina. Sammakko ei ole Salamancassa vain halpa matkamuisto, vaan siihen liittyy myös tärkeä legenda.

Lue lisää  


El Grecon Toledo


Siinä se nyt sitten on! Ylistetty Toledo, eräs Euroopan kuuluisimmista historiallisista kaupungeista. Autoni ikkunasta avautuu uskomaton näky. On pakko pysähtyä valokuvaamaan. Toledon kullankeltainen kaupunki kohoaa Tajojoen mutkassa korkeuksiin.
Lue lisää

 

Don Quijoten jalanjäljillä


Äidinkielen opettajani saisi sydänkohtauksen, jos tietäisi.  Hänen ”ei voi vähempää kaunokirjallisuus kiinnostaa” -oppilaansa kulkee nyt haltioissaan Keski-Espanjan maaseudulla kuuluisan romaanin innoittamana.
Lue lisää

Maurilainen Córdoba


Vihdoinkin! Córdoba on kohde, joka kuuluu ehdottomasti Euroopan kiinnostavimpiin nähtävyyksiin. Toiveeni on lopultakin toteutumassa. Auto parkkiin vanhankaupungin laitamille Guadalquivir-joen eteläpuolelle.
Lue lisää

 

Sevilla - kävelijän kaupunki

 
Kop, kop, kopoti kop…Sevillassa kuuluu kaikkialla hevosten kavioiden kopse. Täällä turistien kauratakseja on varmasti enemmän kuin missään muualla. Katedraalin ympäristössä varjostavien appelsiinipuiden alla useat vossikkakuskit odottavat uusia asiakkaita.
Lue lisää

Satumainen Alhambra


Ensimmäinen varoitus. Satumainen, loistelias, eräs maailman suurimmista ihmeistä, henkeäsalpaava… Tuskin on toista matkailukohdetta, jota on ylistetty yhtä suurin ylisanoin kuin Granadan Alhambraa. Ensikertalaisella ennakko-odotukset ovat suuret.
Lue lisää

 

Andalusia - aitoa Espanjaa

 

Espanjan sanotaan olevan Eurooppa pienoiskoossa. Siihen riittäisi jo pelkästään maan eteläisin alue Andalusia, joka tekee vaikutuksen matkailijaan täysin vastakkaisilla maisematyypeillään. Lännessä sijaitsee Coto de Doñana, eräs Euroopan suurimmista lintureservaateista.
Lue lisää

Talvea paossa Espanjan 

Aurinkorannikolla

Lähtöpäivänäni Suomessa rikotaan talven pakkasennätyksiä. Kylmä viima saa posket punottamaan. Seuraavaksi päiväksi on luvattu talven pahin lumimyräkkä. Ei voi olla otollisempaa hetkeä lähteä kylmyyttä pakoon. Costa del Sol, Espanjan Aurinkorannikko on tuhansien suomalaisten talvipakolaisten toinen koti.
Lue lisää

 

Palanen Englantia 

Espanjassa

Pyreneden niemimaan kärjessä sijaitseva Gibraltar on Euroopan viimeinen siirtomaa. Aikoinaan tunnetun maailman rajana toiminut Gibraltarinsalmi on kapeimmillaan vain 14 km.
Lue lisää


  

Gran Canaria ei ole 

tarkoitettu nirppanokkaiselle

turistille 

Ei haittaa, vaikka pahasti myöhässä lähtevän Finnairin koneessa istutaan kuin sillit purkissa ja tarjoiltava aamumunakas on kuiva kuin kengänpohja. Koneen kokka on kohti Etelän aurinkoa. Onnellisten saaret sijaitsevat kuuden tunnin lentomatkan päässä. Gran Canarialla paistaa aurinko kaikkina vuodenaikoina.
Lue lisää

 

Café Mummola ja 


Kuparipannu erottautuvat 


Lihapullia ja muusia, yäk! Ei me ainakaan tulla, hokee osa nirppanokkaisista Kanarian suomalaisturisteista. Mutta useimmat astuvat mielellään sisään suomalaisravintolaan tuhansia kilometrejä kaukana kotimaisemistaan. 
Lue lisää