Amsterdam


Rentoa meininkiä 

Amsterdam on erikoinen suurkaupunki pienoiskoossa, jonka vuosisatoja vanhat talot tuskin ovat neljättä kerrosta korkeampia. Kaupungin boheemi vapaamielisyys saattaa ärsyttää ja koriseva kieli ihmetyttää, mutta asukkaiden ystävällisyys helpottaa sopeutumista.
Lue lisää

 

Vinkit Amsterdamin 


reissulle

 

Miten pääsee lentokentältä keskustaan. Miten löytää majapaikka. Liikkuako ratikalla vai bussilla. Lippuja teatteriin, kanavaristeilylle, jalkapallo-otteluun jne. Uskaltaako Punaisten lyhtyjen alueelle mennä lainkaan. Entä paikallinen murkina. Täältä löydät tuhdin annoksen omakohtaisesti koettuja Amsterdamin käytännönvinkkejä.

Lue lisää


Boheemia elämää kelluvassa kodissa 

Amsterdam on kuuluisa boheemisuudestaan. Kanavissa kelluvat asuntolaivat tarjoavat eksoottisen tavan asua. Parhaiten niihin tutustuu kanavaristeilyllä tai poikkeamalla sisälle yhteen sellaiseen. Entinen jokilaiva, nykyinen asuntolaiva Maria Hendrika on avoinna yleisölle.
Lue lisää

 

Madurodamin 

lilliputtikaupunki 

Olo on kuin Gulliverilla lilliputtimaassa. Madurodamissa Alankomaat on kutistettu. Iltahämyssä tuhansien lamppujen loistaessa tulppaanimaan pienin kaupunki on kiehtovimmillaan. Madurodamissa viihtyvät koko perhe.
Lue lisää
Amsterdam ja 

Kööpenhamina näyttävät 

mallia 

Suomessa polkupyöräilijä on liikenteessä muiden mielestä törttöilijä. Amsterdamissa ja Kööpenhaminassa on asenne toisenlainen. Siellä auto ei olekaan pyhä lehmä. Päivällä työmatkat tehdään fillarilla. Illalla poljetaan teatteriin.
Lue lisää

 

Rembrandt - Valon ja varjon 

mestari
 
Rembrandt sai kokea taiteellisella urallaan nousuja ja laskuja. 1600-luvun tunnetuimman hollantilaismaalarin elämää värittivät menestys ja murheet. Amsterdamin Rijksmuseumiin sijoitettu Yövartio on eräs Rembrandtin kuuluisimmista teoksista.

Lue lisää


Van Goghin tuskainen taival

 

Vincent van Goghin, ”punapäisen hullun” teoksia myyntiin hänen elämänsä aikana vain yksi. Nyt niistä maksettaisi tähtitieteellisiä summia. Väitetään, että Vincentin erikoinen elämä on luonut taiteilijoihin liittyvän hulluuden myytin.
Lue lisää

 

Alkmaarissa 


juustossa löytyy

 

Alkmaarissa Gouda on pääosassa. Juustoturistit saavat seurata markkinatapahtumaa, jossa kauppaa tehdään vanhoja perinteitä noudattaen. Ja kaikilla on hauskaa. Alkmaar on myös jalkapallokaupunki. AZ Alkmaar -joukkueen luottopelaaja on ollut suomalainen Niklas Moisander.
Lue lisää

Keukenhofin ilotulitus on 


varma kevään merkki

 
Värikkäitten kevätkukkien vetovoima on vastustamaton. Maailman tunnetuin sipulikukkanäyttely Alankomaiden Keukenhof on auki vain pari kuukautta, mutta silti siellä ehtii vierailla lähes miljoona kukkien ystävää. Keukenhofin ansiosta toukokuu on eräs Alankomaiden suosituimmista matkailusesongeista.
Lue lisää